Lång dag med fotografering bla.

Idag gjorde vi ett nytt försök med 1 års fotograferingen...förra veckan ramlade Adrian och började blöda innan vi ens tagit ett enda foto...:-( Men idag gick det bättre...hoppas det blev några bra bilder! Åt lunch hos lillasyster yster... Åkte hem, Adrian sov ca 20 minuter i bilen...sedan vägrade han sova mer...försökte få honom att sova och han var såååå jättetrött men vägrade...så han sov inget mer...sen kom han in i andra andningen och gick och la sig vid kvart i åtta!!!
Meja och jag tittade på 1 delen av Idol och åt "snacks"...mys...
I veckan gjorde jag Rödvinsmarinerad sill....mmmm....gott...och igår var jag så duktig och bakade bröd...här kommer recepten...

Husets rödvinsmarinerade sill

8 urvattnade saltsillfiléer
2 rödlökar i tunna skivor
1 purjolök i tunna ringar
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl gott rödvin
1 dl vatten
1 tsk olivolja
3 dl socker
1 tsk krossade nejlikor
1 tsk krossad kryddpeppar
2 lagerblad 

Gör så här

1. Skölj, ansa och skär purjon i strimlor. Blanda samman med ättiksprit, rödvin, vatten, olivolja, socker, nejlikor, krydd-peppar och lagerblad till marinaden och rör tills sockret löst sig. Skär löken i tunna skivor.

2. Skär sillen i sneda skivor och lägg upp bitarna ordnat på ett fat eller i en skål.

3. Slå över marinaden och garnera med löken. Låt sillen stå svalt åtminstone över natten.



Vitt bröd

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten
50 g smör eller margarin
2 tsk salt
14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning)
2 tsk vallmofrön

Gör så här

1. Värm vatten och smör/margarin till fingertoppsvärme (37°). Smula jästen i en bunke och blanda med lite av degspadet. Rör tills jästen löst sig helt. Tillsätt resten av degspadet. Tillsätt salt och mjöl. OBS! Spara drygt 1 dl till utbakningen. Blanda i maskin drygt 5 minuter tills det blir en smidig deg. Degen blir ganska lös och lite kletig. Låt läsa under duk på dragfri plats i rumstemperatur ca 30 minuter.

2. Knåda degen på mjölat bord. Dela i två delar. Forma till limpor. Lägg limporna på smord plåt (eller plåt med bakplåtspapper) med skarven nedåt. Låt jäsa under duk på dragfri plats i ca 40 minuter.

3. Förvärm ugnen till 200° och ställ en ugnssäker form med lite vatten på bottnen i ugnen. Pensla bröden snabbt med kallt vatten. Skär några sneda skåror i ytan med vass kniv. (Strö över vallmofrön precis innan de sätts in, om du vill det.)

4. Grädda på näst nedersta falsen i ca 40 minuter tills brödet låter ihåligt när man knackar lätt på undersidan. Låt brödet svalna på galler utan duk, så bevaras den spröda skorpan.



Nu fortsätter Idol...
Bye


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0