Julmat...i mängder...

Jag och mamma stod till halv ett inatt med sillinläggningar, rödbetssallad, julskinka, köttbulle rullning och stekning...drack lite rött vin till...ikväll blir det att förbereda en janssons...men sedan är nog allt nästan klart, syrran skulle ta med lite lax, prinskorvar, pastej och julmust...hmm ska nog göra en saltrulle också ikväll kom jag på...
Det blir julkorv i all enkelhet till middag idag, sedan en liten tripp till grannen för att önska God Jul...efter det får lilleman hoppa i lopplådan och vi övriga ska klä granen som Meja och Erich helt lagligt varit ute i skogen och kapat...mycket spännande tyckte Meja och hon ser fram emot att få klä den, just nu sitter hon uppe på sitt rum och lyssnar på Julberättelser av Astrid Lindgren och gör egna julklappar i form av pärlhalsband...:-)
Underbara unge! Nej nu ska jag städa lite och fixa middag...BYE!

Syjunta...eller godisjunta kanske...

Har haft "syjunta" här hemma ikväll...men vi syr inte...ikväll gjorde vi julgott, det vart, ischoklad, vit ischoklad med lime, wieener nougat, rischoklad, glöggtryffel....mmmm :-) Medans vi väntade på att allt skulle stelna så drack vi roséglögg och kex med en massa ost...mmmm :-) Imorgon ska jag till frissan...ska bli sååå skönt, jag tror håret ryker då...elr :-) inte helt men det blir kortare iaf! Sedan blir det nog en vända till Laxön för att köpa in lite lax till jul, sedan kommer det troligtvis kött...kommer det inte imorgon så blir det på onsdag... Då blir det knökfullt i frysen igen...måste göra köttbullar också...kanske kan "flörta" med mamma...:-)
Idag skulle min kära svärfar fyllt 64 år...exakt 3 månader sedan han gick bort...:-( Ett ljus har brunnit i fönstret hela dagen...Så länge vi minns så lever han!
Nu ska jag sätta mig i soffan efter att ha röjt upp efter julgodisäventyret!
Bye

Ensam mellan 9-14...

Adrian hade sin första "heldag" idag inkl. sovning...det hade gått JÄTTE bra, han somnade på 5 minuter och sov i 1 timme och 20 minuter på madrass, inne, bland en massa andra barn...det trodde jag inte...
Var en sväng till Tierp och gjorde lite smått och gott...
Åkte hem, bäddade rent i alla sängar, vek tvätt, åt lunch, skrev julkort...ALLT utan att bli avbruten...märklig känsla...:-)
Middagen idag bestod utav Basilikabakad lax, potatis och grönsaker...1 kruka basilika finhackad, 2 skållade tomater i tärningar, 2 dl creme fraiche, 1tsk salt, 1 krm svartpeppar ihoprörd och läggs över laxen som ett täcke...200 grader i 20-25 minuter...kokt potatis och grönsaker...MUMS!!!




Ultra Plus och Micro Gourmet ihop...:-) Kanon!

Nu ska jag krypa under filten i soffan en stund...
Bye

Lunch för lilleman på dagis...

Idag hade Meja ett blodsockerfall när hon vaknade, kallsvettig, illamående, törstig, hjärtklappning och matt...lillstumpan...:-( Hon somnade ifrån kvällsfikat igår kväll...det straffade sig i morse...
När vi väl kom till dagis var alla på väg ut i snön...jag fick lämna och gå idag, Adrian vart ledsen när jag gick...:-( men det hade gått bra iaf...åt bra på lunchen och verkade helt ok när jag kom. Tog hem Meja då vid 12 eftersom vädret och väglaget inte var det roligaste idag...det har snöat och snöat och snöat och...halt som fasiken också...När vi kom hem la jag lilleman och Meja och jag började baka lussebulla...vi hann inte riktigt klart så lilleman fick vara med och knåda och pensla lite...
Här lite pyssel medans degen jäste...

Knåda knåda knåda...:-)

Lilleman ville också vara med...jätteduktig kille som penslar bullarna...:-)

Imorgon ska jag lämna barnen och Adrian ska sova på dagis...HUR ska det gå....????
Bye!

Pepparkaksbak...

Idag var det inskolning igen....Adrian var själv en timme idag...Meja var där också...men jag gick därifrån en stund...han hade inte ens tid att säga hej då...men när jag kom tillbaka grät han och kramades...
Sov som en klubbad i 2 timmar hemma sedan och då passade jag och Meja på att baka klart pepparkakor...det blev MYCKET kakor när man gjorde egen deg...:-)


Igår kväll var jag med Meja på lucia i Tegelsmora kyrka...mysigt värre...:-)
Här lite saft/glögg och pepparkaka efteråt!

Middagen idag bestod av fisk och potatis...tillagad i min nya kompis - Micro Gourmet...

Kokade potatis (delad i två bitar per potatis) i 12 minuter först, tärnade fiskblock och la på övre delen med salladsblad under, kryddade, fyllde på med tomater och hericoverts i under delen ihop med potatisen...körde i micron igen i 16 minuter...KLART!
Gjorde en kall sås på kesella, klippta räkor i små bitar, 1/2 citron pressad i, lite salt och svartpeppar...mums...

Nu ska jag krypa ner under filten och kolla lite tv...imorgon blir det dagis igen...då ska lilleman äta där för första gången...:-)
Bye


En lååång vecka....slut i kroppen idag..

....men ganska nöjd...:-)
Veckan har varit intensiv med inskolning av lilleman på dagis...måndag morgon kl.9.00 började han...varit varje dag en liten stund, och han har varit helt slut...i onsdags sov han middag i 3 timmar...:-)
I Tisdags hade jag inskolning på eftermiddagen och då åkte jag och några utav "mina" mammor till Uppsala på en liten shopping tripp...fikade på Kardemumma på statsbiblioteket som supersöta Lovisa Triller sköter...:-) Pajerna rekommenderas!!! :-)
Köpte ett par julklappar till mina nära och kära...men när man åker tåg får man ju inte plats med några STORA klappar...jag är ju egentligen klar men man hittar alltid några fler av någon anledning...jag är hopplös när det gäller klappar...:-)
Här på väg hem...min lille huligan och Isac.
Här "mina" mammor...:-)

I Onsdags var det inskolning igen på förmiddagen och på eftermiddagen och kvällen var jag väldigt kreativ...:-)
Det vart inlagda rödbetor, pepparkaksdeg, pajdeg till torsdagens köttfärspaj som stod på matlistan...
I torsdags hade jag inskolning igen och då sov Adrian i 3 timmar...passade på att kavla ut lite pepparkakor då...köpte 4 st formar i Uppsala på tisdagen som kom väl till pass då...en älg, en katt, ett flygplan och en motorcykel...:-)
I torsdags
I onsdags

I fredags var det inskolning på förmiddagen, hem för lunch och sova middag...strök lucialinne och lockade håret på Meja under tiden för kl.15 var det lucia firande på Regnbågen...Adrian får vara med nästa år...
Igår hade jag genomgång av en startväska med en ny tjej som ska prova på jobbet med mig...Tupperware...
DET är GRATIS väska ända fram till nyår så ALLA som vill prova...PROVA NU! Tjäna pengar från 1 kronan du säljer för...:-)
På eftermiddagen igår var jag i Mocksbo och bakade Mocksbobröd med min underbara granne...:-) det var JÄTTE kul! Svårt men kul! Första kakorna vart varken runda eller jämna i tjocklek...men men...dom vart bättre och bättre...nästa år blir dom kanon! Hoppas vi! :-)


Idag är det leverans av Tupperware som gäller...så nu ska jag packa in barnen i bilen och åka...
HA EN TREVLIG LUCIA!!!!
Bye

Dricker lite vin...

Öppnade just en vitvinsflaska...Idag har jag och E varit på Furuviksbrygga på Julbord med E:s jobb...mycket god mat...fortfarande mätt...:-) Fanns massor med olika fisk/sill/strömming/makrill mmsom jag gärna hade provat allihop...men magen sa stopp...skulle ha tagit med en "doggybag" :-)
Imorgon ska jag och barnen åka till min mormor och ta fram julsakerna...ja jag vet...en vecka för sent...men jag har inte riktigt haft tid...dygnet har bara 24 timmar inte 34...men men jag brukar ju säga Today not Tomorrow...men inte denna gång...:-)
Sedan hade jag tänkt att åka och titta på grannens dotter på julshow på TIRK...hoppas jag hinner det för Meja skulle tycka att det var jätteroligt! Hon behöver lite egen tid med mamma... Trotsfia!!!
Bye! 

Snabb renovering del 3...

Äntligen klart!!! Hela tv rummet färdigt! Det vart NICE!!! :-) Nöjd med min målning...nog för att det tog tid iom min värk i händerna...men NU är det färdigt!





Hade Julstuga hemma ikväll...trevligt och mysigt med glögg, tilltugg och SJÄLVklart kaffe...i min nya kaffebryggare...som ÄNTLIGEN kommit...:-)
Imorgon blir det tvätt och städning av övervåningen....och troligtvis bakning som jag lovade Meja...
Vi åt lax idag till middag och ALLT tilllagade jag i min nya bästa kompis MICRO GOURMET från Tupperware. Allt i micron ca 25-30 minuter tog det och en komplett BRA ÄKTA måltid stod på bordet...:-)

Potatis, morötter, palsternacka och broccoli i nedre delen i micron ca 12 minuter.

Salladsblad under laxen i den över korgen så laxsaften inte kommer ner på potatisen...in tillsammans med den nedre delen i micron igen ca 15 minuter till...

VOILA!! Klart, gjorde en creme fraichesås med citronsaft och klippt dill i....mmmmums! :-)

Nu ska jag kolla CSI!


RSS 2.0