Adrian ok igen...

Adrian har ingen feber längre...skönt! Men den höll i sig i nästan en vecka... Meja kräktes igår kväll/inatt...och idag är hon inte helt ok heller...trött och dålig i magen...:( Typiskt! Men men...hoppas nu att ingen annan åker på det!
Nästa vecka vill jag jobba...skulle inte förvåna mig om man blir hemma då med...grrr.
Nu ska jag fixa lite fika åt lillskruttan...Här kommer lite bilder på bullbaket på min födelsedag...:)





Bye

Träningsvärk...

Var på box i måndags...igår hade jag lite värk...idag värker HELA kroppen...skottade snö nu när jag kom hem från demot så musklerna fick arbeta lite...Adrian har feber fortfarande...han fick det i söndags kväll...hoppas det går över snart!
Igår klev man in i 30+klubben, fick en varmkompost av pappa, lillebror och lillasyster...:) Mycket nöjd!!! Mamma gav mig en del till hyllan jag fick i julklapp:-)
Erich frågade vad jag ville ha...jag svarade:-Nybakta bullar! :) Vet ni...trot elr ej...han bakade bullar med Meja! :) Bildbevis kommer...:)
Nu ska jag ta en kopp te...bye!

Box ikväll...

Adrian har feber idag, han har varit smågnällig ända sedan svinspruta nr 2 och igår kväll fick han feber....:( Jag har 4 dagars vecka denna vecka...självklart! Men trot elr ej...Erich är hemma iaf imorgon...:)
Igår gick Meja ut före övriga familjen när vi skulle åka iväg, vi hörde henne stå och skrika och Erich öppnade dörrren och frågade varför hon skrek...svaret:
-Jag pratar med farfar. (det är ju långt till himlen så hon måste ju skrika så han hör)
Förra veckan frågade hon om inte farfar skulle komma tillbaka snart? Nej det gör han tyvärr inte svarade jag...lite fundering och sedan sa hon:
-Men vem ska jag fiska med då då??? Farfar och Meja fiskade jättemycket i somras...
Här Mejas första fångst med farfar

Här på väg hem med första fångsten...

Det funderas nog väldigt mycket i det lilla 4 åriga huvudet...
Ikväll ska jag iväg med P och boxas lite på Aktivera...ska bli kul!
Imorgon blir jag 30+...:) Nåja....man blir inte äldre än man gör sig...:)

Bye!


Jobba kväll...

Nu bär det snart iväg till jobbet...har haft en lugn hemma dag med barnen och känner mig ganska nöjd med veckan som varit. Onsdag morgon kl.06.35 var jag på dagis för att lämna barnen...helt otroligt att vi var i tid!!! Det trodde jag inte...
Jobbat 2 dagpass mellan 7-12 och kväll idag... Det har gått bra och min värk är ganska lugn just nu...skönt!

När jag talade om för Meja att hon skulle äta frukost på dagis så tittade hon på mig och sa:-VA! Hon har inte börjat så tidigt på 2 år och kommer nog inte ihåg det heller...:-) Hon är ju en liten sömntuta (som mamma) :-) så jag trodde att hon skulle vara trög att få igång i onsdags morse...kvart över fem vaknade hon och sa: -Ska vi åka och äta frukost på dagis nu? :-) Underbara unge...
Adrian gråter varje gång jag går ifrån honom...JÄTTEjobbigt! I onsdags hade han ramlat ner från soffan och störtblödit från båda näsborrarna...:-( såg ut som han gått en rond med Mike Tyson...alldeles svälld på näsan också...stackarn! Han klättrar ju som en liten apa...men har ingen som helst kontroll på VAR har har kroppen, vilket resulterar i några fall per dag!

Städade källaren igår kväll...började halv nio och var klar vid tolv...Jobbigt, men NICE när det äntligen var klart!
Adrians rum går sakta framåt...igår kväll var Fredde och AnnLo här och hjälpte oss sätta upp väv i taket...så nu ska det slipas lite, målas tak och beställas tapet och färg till väggarna...KANSKE EVENTUELLT att det blir klart innan våren...;-)

Nu iväg till jobbet...BYE!

Julen ut ut ut....

Har försökt att bli av med julen idag...övervåningen fixades ju i helgen efter mycket om och men....dagen har väl inte "flutit" på speciellt mycket bättre...min lilla huligan till son sov i en timme och telefonen hann ringa 2 gånger under den tiden...vilket resulterade i att jag bara fick bort min "Musses julafton" (fyrklöverns underbara Disney serie) Försöker få Meja att agera duktig storasyster också men det går inte...HAN FÖRSTÖR BARA...är svaret jag får av min otroligt "dryga" 4 åring som känns som 10 stycken trotsiga 4 åringar...hon är i en period av ständig trots...svarar ALLTID NEJ och lyssnar inte alls! SÅÅÅÅ jobbigt....tips mottages med öppet hjärta!!!! ;-)
Dricker nu kaffe och försöker återfå mitt huvud som håller på att explodera...vilket är ett bevis på brist av koffein!!! Det är inte hälsosamt att vara mammaledig...dricker alldeles för mycket kaffe och när det "glöms" bort eller inte "hinns" med så får man dunderskallvärk!!!

Ikväll blir det kyckling gryta och ris...en ganska så uppskattad maträtt och man döper den till Alladin-kyckling med Belle sås(curry sås) och Jasmin-ris och kanske lite Abu gurka...:-) Min dotter är helt uppslukad av Disney....ja lite mitt fel är det MEN detta med att vi föräldrar styr in barnen på det de leker med...att vi ger killarna bollar/bilar och ger flickorna dockor/klänningar etc är INTE bara vårat fel...läste en artikel i morse på aftonbladet om detta:

Bilar till dottern och dockor till sonen?
Inte säkert att du kan vinna kampen mot könsstereotyperna.
Ny forskning antyder att din sons val av leksaker avgörs av hormoner – redan i livmodern.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6409904.ab

Nu ska jag göra ett sista fösök innan middagsmatlagningen med att få upp "vanliga" lampor i fönstren...
BYE!


Heja vintern...

Iaf två-tre veckor till...läste i Aftonbladet : om köldgraderna håller i sig och tjälen kommer ner till ca 60 cm så kommer 98% av mördarsniglarna att dö, 33% av huggormarna och 10% av fästingarna!!! JIPPI! HEJA VINTERN! Jag vart iom detta vinterfantast....MEN i begränsad tid! :-)

Våren får gärna komma tidigt....vilket troligen då resulterar i att fästingbeståndet "återhämtar" sig...nåja, utan sniglarna och ormarna så blir sommaren iaf bättre...;-)

Sitter om kvällarna och kollar in min Impecta frökatalog och bara drömmer om våren...finns MASSOR med roliga fröer där...har mycket kvar sedan förra året men lite nytt ska jag inhandla...Impecta hade ett stort urval med EKO fröer och det tilltalar mig! :-)

Städade ut julen på övervåningen i lördags efter mycket OM och MEN med min lille huligan...som ställde till med mer oreda än reda...slängde vattensprayflaskan i golvet så den gick sönder och allt vatten hamnade på golvet....grrr...tog en massa trådrullar och drog ut och gjorde "spindelnät" utav...sedan vid lunch så klättrade han upp vid ett obevakat ögonblick och "knäckte" ett ägg mellan händerna...lunchen bestod av pannkakor, därav äggen...mitt tålamod prövades ordentligt...och jag är inte känd för att ha stort tålamod...;-)

I söndags var vi på barnkalas hos "elaka grannen" ;-), det var trevligt! Direkt efter gick vi till våran andra granne och fikade...skulle sedan gå hem och beställa pizza var tanken men vi vart kvar där och beställde 4 familjepizzor istället...:-)

Idag har vi varit hemma, min bil har krånglat hela förra veckan...den är tydligen som jag - frostkänslig!
Ena bakhjulet fryser fast hela tiden så jag får hälla varmt vatten på för att det ska släppa...när det varma vatten blir kallt så fryser hjulet fast igen...MYCKET irriterande...Nu har bilen stått i garaget hela helgen och idag...den får stå där imorgon också så hoppas vi att den rullar "smärtfritt" till dagis onsdag morgon...

Nu ska jag duka fram middagen!

Bye!

Hej mitt vinterland...

Aj...skottade snö för att underlätta för Erich när han kommer hem...det är lättare att skotta i dagsljus tänkte jag...ajajaj....som vanligt får man ont i ryggen...grrr...
Adrian och Meja är på dagis idag också...igår hämtade jag lite tidigare då Adrian varken ätit eller druckit...men än så länge har dom inte ringt och lunchen borde vara över nu...han sover troligtvis just nu min lilla busunge...
Ikväll börjar Let´s dance...det ska jag och lillprinsessan titta på...förra säsongen när Magnus Samuelsson var Odjuret och Annika var Belle var Meja helt lyrisk...:-)
Idag var det bara 13,3 minus när jag körde barnen till dagis...konstigt hur man helt plötsligt tycker att 13,3 INTE är så kallt! Jag frös inte ens...:-) Komiskt!
Nu ska jag ta en java...själv utan ngn att skvallra med...(underförstått...sluta jobba så j...la mycket P) ;-)
Bye

Förkyld...grrr

Börjar bli väldigt förkyld...dundertäppt i näsan...elr däsan som jag säger just nu...
Imorgon är det röd dag och jag ska åka till Valbo på fm på årsträff med Tupperware...efter det tänkte jag ta vara på mitt besök i de krokarna och åka till köpcentret med stort V!!! :-) ...om nu inte min förkylning blir värre...
Har lämnat in min mobiltelefon för service...den hänger sig och vissa knappar fungerar inte alls...tröttsamt...
Just nu är det -20 ute och nyss när jag satte i nyckeln för att låsa innefrån var låset frostigt....brrrr....nog för att det är bättre med snö och minus än slask och plus i januari men det kan väl vara någon måtta på kylan...
Nu lite tv tid...bye!

Vinter vinter...

Nu börjar vardagen igen....elr egentligen har vi en "söndag" kvar...på onsdag, jag börjar jobba den 13 januari så jag har några lediga dagar kvar. Igår hade jag kära grannens dotter Tilde här hela dagen, Meja och hon var ute i två timmar och åkte skidor, Tilde agerade skidlärare...Meja var tapper...hon ramlade och ramlade....men bara skrattade och skrattade...:-)






Upp och ner för backen i två timmar skullejag inte orka...:-)

Helt sanslöst va med snö det är nu...det har i princip snöat i 3 dagar hela tiden... här kommer lite mer bilder...




Detta är min utsikt från mitt köksfönster just nu...mysigt på vissa sätt...:-) men tur att det är varmt inne...:-)
Nu ska jag lägga mig i soffan under filten och glo på burken...
Bye
 


Jul och nyår avklarat...

Det var som vi befarade...jobbigt men det gick...skanaden av Olov är stor...först hans födelsedag den 21, sedan jul och nyår...:-( Svärmor har det jobbigt...
Vi firade här hemma och det var skönt på vissa sätt och jobbigt på andra, vi har ju varit här sedan vi skaffade barn alla år utom ett då vi var i Särna...nu fattades någon som alltid varit med...tanken aldrig mer är tung...det kommer som över en som en blixt...igår när jag stod och diskade så kom jag på just det: ALDRIG mer och tårarna började falla precis som nu...


Min lilla lillebror har lyckats med det klantiga att bryta foten...så hans tolvslag spenderades i Särna sjukstuga...för att sedan åka vidare till Mora lasarett och bli opererad...illa illa...så där ligger han nu...MEN det var förra året det hände...NU HOPPAS vi på att 2010 har något bra att ge oss...för ÄRLIGT 2009 hade jag gärna hoppat över...


Den 19 januari ska jag till neurologmottagningen i Uppsala, så får vi se om dom kan hjälpa mig...jag tycker att det känns bättre dock, kommer inte lika ofta sådan IL värk som tidigare...men det har ju alltid gått i omgångar...JUST nu känns det OK med undantag för mina svaga händer...


Firade Nyår här hemma också...barnen var MYCKET tappra, Meja höll ut längst...20 över 1 somnade hon...blir kanske som mamma...nattuggla! :-)

Här kommer några bilder från slutet av 2009










JULDAGEN, Meja med sin hund Lexie


Nyårsafton




Mixer dags...:-)


Tappra Alx och Meja..här är klockan fem över ett...10 respektive 15 minuter senare sov dom två också...


Skål!

RSS 2.0