Middag idag...




Antal portioner:
4
Ingredienser

400 g lammfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad timjan (1 msk torkad)
2 msk hackad persilja
salt och malen svartpeppar
100 g fetaost
smör att steka i
Vitlökssås:
3 dl grädde
1 msk ljus dijonsenap
salt och malen vitpeppar
2-3 vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
Till servering:
100 g fetaost
kokta morötter

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°. Hacka persilja och timjan. Blanda samman lammfärs, ägg, persilja och timjan. Pressa ner vitlöken. Krydda färsen med salt och nymalen svartpeppar. Skär fetaosten i sockerbitsstora bitar. Rulla färsen till 8 stora bollar. Tryck fast en bit ost i varje boll och forma dem till runda och fina järpar.

2. Vitlökssås: Hacka persiljan grovt. Blanda samman grädde, senap, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ner persiljan och pressa i vitlöken. Håll varm till servering.

3. Stek biffarna i smör i 4-6 minuter per sida. Ställ hela stekpannan (om skaftet tillåter) i ugnen och låt biffarna steka klart i 10 minuter. Tärna fetaosten och strö över. Servera med vitlökssås och pressad potatis. Kokta morötter smakar gott till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0