Middag...Ljummen vitkåls- och äppelsallad med honungspotatis och kålrot...



Antal portioner:
4
Ingredienser

400 400 g potatis, stor och fast sort
400 400 g kålrot
olja
0.5 0.5 st citron
1 1 msk honung
salt och peppar
600 600 g vitkål
2 2 st äpplen, syrliga, grovrivna
2 2 dl gräddfil
2 2 msk grovhackade kryddor
rapsolja
salt och vitpeppar, nymalen

Gör så här

1. Skala och skär potatis och kålrot i centimetertjocka skivor, bryn i lite olja. Tillsätt citronsaft, honung och vatten, salta och peppra. Lägg lock på pannan och låt stå på svag värme. Vänd skivorna efter 10 minuter låt sjuda tills de mjuknat.

2. Finstrimla kålen och fräs den i lite olja, sjud under lock tills den mjuknat. Rör om emellanåt.

3. Grovriv äpplet och tillsätt det, gräddfil och kryddgrönt till kålen, smaka av med salt och peppar.

4. Lägg upp potatis och kålrotsskivorna på den ljumna kålsalladen.

Jag tyckte att jag ville ha ngt till så det blev chorizo korv från lokalt producerat företag...
Nu ska jag göra ngt gott till teammötet jag ska ha om 45 minuter...
Bye


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0